Allt drar igång nu

Den här veckan känns det verkligen som att allt drar igång. Den började med ett möte i Sveriges Allmännyttas vd-råd. Där gick vi bland mycket annat igenom de utredningar om hyror som är på gång, en intressant stadsdelsbarometer och upplägget inför höstens hyresförhandlingar. Vi hade ett digitalt möte och det pågick hela dagen. Under normala förutsättningar har jag stor nytta av diskussioner med kollegor under raster. Nu i pandemins spår, så får man hålla till godo med diskussionerna och inläggen under själva mötet.

I tisdags morse så var det dags för extern revision av vårt miljöarbete enligt ISO 14001:2015. Hela ledningen samlad för uppstartsmötet. Vår revisor Birgitta gick igenom hur själva revisionen skulle genomföras och började sedan ställa frågor på den övergripande nivån. Hur ser den röda tråden ut från vision, mål, handlingsplaner och aktiviteter? Hur hittar man detta i ledningssystemet, var finns rutinerna, hur genomförs riskanalyser och hur säkerställs det uppföljande arbetet? Skönt att vi har en väl genomarbetad struktur för detta viktiga arbete. Det kändes riktigt bra att under det avslutande mötet med revisorn i onsdags inte bara få klartecken på att Botkyrkabyggens miljöarbete får fortsatt godkänt och förnyat certifikat, vi höjde dessutom två av de fem betygen. Det var roligt. Jag blir extra stolt när revisorn berömmer våra medarbetare och deras engagemang i hållbarhetsfrågorna.

I veckan genomfördes även terminens första ägardialog. Det är ett möte där kommundirektören samlar de kommunala bolagen och stiftelsen för avstämning och information. Vi har även haft ett möte i chefsgruppen. Då gick vi bland annat igenom bokslutet fram till sista juli, pågående projekt och uppdrag inom förvaltningen och en hel del av det som pågår eller är på gång just nu. Jag har även haft ett digitalt lunchmöte med 100-listan. Det är Östsvenska handelskammaren som samlat några av regionens  kvinnor i syfte att öka styrelsekompetensen i regionen. Det är så inspirerande att få ta del av andra kvinnor i ledande ställning och deras arbete. Självklart lite begränsande att luncha på rummet och delta digitalt, men mycket intressanta diskussioner och jag ser fram emot att träffas fysiskt i framtiden. Som avslutning på veckan tog Botkyrkabyggen emot några riksdagsledamöter som ville höra mer om hur vi renoverar miljonprogrammet.

Nästa vecka så ser jag fram emot att delta i ett angeläget seminarium om trygghet och ett styrelsemöte i Sustainable innovation.