Snart börjar vi nyproducera

Äntligen så kan jag berätta att vi snart är redo att dra igång vår nyproduktion av hyresrätter. Om man inte har byggklar mark, så är processen fram till en antagen detaljplan ganska oviss. Planer kan överklagas och domstolsprövningen tar ofta tid. Det krävs att man som byggherre kontinuerligt ligger med ett antal projekt i tidiga skeden, för att säkerställa att man över tid har byggklar mark. Nu har vi köpt två tomter med antagna detaljplaner i Tumba centrum och därmed kan vi starta vår nyproduktionsprocess på allvar. Jag räknar med att vi borde kunna sätta spaden i marken till nästa höst. Samtidigt jobbar vi på med tidiga skeden för att få fram byggklar mark i Tumba och Tullinge under de närmaste åren.

Botkyrkabyggen har ett uppdrag av ägaren Botkyrka kommun att bygga 500 nya hyresrätter fram till och med år 2022. Vi kommer att bygga på de båda nya tomterna i Tumba och återställa lokaler i bottenvåningar till bostäder.

Det känns roligt och inspirerande att åter få se fram emot första spadtag och invigningar av nya hyresrätter framöver.

Inför denna helg hoppas jag avslutningsvis att när alla goda krafter samverkar, så kan vi tillsammans motverka de provocerande aktionerna som utmanar flera områden runt Stockholm denna helg, så även norra Botkyrka. Tillsammans med polisen, kommunen och civilsamhället arbetar vi både kort- och långsiktigt för trygghet i våra bostadsområden.