vecka 38

Så lägger jag ytterligare en vecka till handlingarna och reflekterar över hur den varit. Uppföljningar med alla områden och staber har genomförts. På ett par dagar får jag ”träffa” alla (digitala möten) och lyssna på vad som sker just hos er. Varje medarbetare och chef har en möjlighet att berätta om sitt arbete och hur det är på jobbet – om man vill. För mig är varje beskrivning av vår verksamhet ur en medarbetares perspektiv mycket värdefull. På ett par dagar får jag i komprimerad form cirka 100 individuella beskrivningar av vår verksamhet ur olika vinklar. Det är roligt, inspirerande och lärorikt att lyssna på kollegorna. Även om många av er ofta säger att det ni gör är vardag och inte något märkvärdigt, så är det roligt och intressant för mig att lyssna.

Den här veckan har planeringen och förberedelser inför årets kundenkät tagit fart. Christoffer, vår nye chef för Kund- och säljavdelningen, har fått uppdraget att leda arbetet med kundenkäten för Botkyrkabyggens räkning. Vi räknar med att dela ut enkäten i oktober och få resultatet i slutet av november.

Det har tillsatts ett flertal utredningar med anledning av januariavtalet som påverkar bostadsbranschen och då särskilt fastighetsbolag som äger och förvaltar hyresfastigheter.

De utredningar som är aktuella är:

1. Fri hyressättning vid nyproduktion

Särskild utredare: Kazimir Åberg, hovrättsråd, Svea hovrätt. Huvudsekreterare: Haymanot Baheru
Utredningen ska lämna sitt slutbetänkande senast den 31 maj 2021.

1. Mer effektiva hyresförhandlingar

Utredare: Jan Josefsson
Sekreterare: Susanne Nilhammer
Uppdraget ska redovisas senast den 30 december 2020.

1. Kommission rörande Kvalitet och läge i hyressättningen

Utredare: Sophia Mattsson-Linnala, ordf
Sekreterare: Emil Andersson
Utredningen ska presentera sina förslag den 30 juni 2021

1. En socialt hållbar bostadsförsörjning

Särskild utredare: Karolina Skog
Huvudsekreterare: Daniella Zachrisson
Utredningen ska lämna sitt slutbetänkande senast den 8 november 2021.

Det ska bli spännande att följa dessa utredningar och vad de kommer fram till.