Nu fortsätter våra stambyten i Fittja

Botkyrkabyggens styrelse fattade i veckan beslut om att fortsätta våra stambyten i Fittja och gav klartecken till ytterligare cirka 480 lägenheter på Värdshusvägen. Det som känns riktigt bra är att vi till årsskiftet blir helt klara med Krögarvägen. Det innebär att vi vid årsskiftet har klarat av stambytet för drygt 1200 lägenheter av sammantaget cirka 8300, det vill säga 15% är klart. Det är ungefär 7050 lägenheter kvar att stambyta, men med den stora skillnaden att vi har gått från att klara cirka 50-60 lägenheter per år till cirka 400 lägenheter i år och 600 lägenheter per år för kommande år.

Vi har helt enkelt hittat ett sätt att genomföra en varsam renovering och stambyte där Botkyrkabyggen med en begränsad hyresökning ändå säkerställer en tillräcklig avkastning på fastigheterna. Botkyrkabyggen byter ytskikten i badrummen, monterar nytt badrumsporslin, moderniserar elen med jordfelsbrytare och fräschar upp köken vid behov. På det här sättet framtidssäkrar vi fastigheterna mot framför allt vattenskador. Eftersom allt fler hus blir klara så börjar det även märkas ekonomiskt, då våra kostnader för mer akuta reparationer i hus som är stambytta nu sjunker.

Under hösten startar även stambyten på Albyvägen och ytterligare en etapp slutförs i Storvreten.

Utöver våra stambyten satsar Botkyrkabyggen stort på underhållet. Det handlar mycket om fasader, tak, fönster och tvättstugor. Vi lägger även ett år bakom oss där vi satsat stort på utemiljöerna runt om i våra bostadsområden.

Trevlig Helg!