Sätt mål, ta åtaganden och följ upp!

Jag gillar att arbeta mot tydliga mål. Det har jag alltid gjort. Det blir så mycket enklare att känna motivation och veta när jag har lyckats/misslyckats när målet är tydligt. När jag har ett tydligt mål, då kan jag sätta upp olika aktiviteter som krävs för att uppnå målet.

Utmaningen ligger i att vara uthållig och arbeta långsiktigt, strategiskt men samtidigt ha koll på detaljerna. Det gäller att göra sin analys så att man är hyggligt säker på att om jag genomför dessa aktiviteter så når jag målet. Om jag minskar på kostnaderna och har oförändrade intäkter så ökar resultatet – den är enkel att förstå. Men verksamheten är ofta ganska komplex och det är ibland svårt att förstå exakt hur allt hänger ihop och hur vi kan påverka utfallet.

Om vi ska öka kundnöjdheten (NKI) – hur vet vi säkert att de åtgärder vi satsat på sedan senaste mätningen i slutet av förra året, verkligen leder till ett ökat NKI i år? Vi kan ha satsat på mängder av åtgärder för att öka trivseln i området och sedan händer andra saker i samhället som ökar otryggheten och drar ner vårt resultat. Vårt betyg kanske sänks, men ingen vet säkert hur resultatet blivit om vi inte genomfört våra satsningar.

För att förstå vår roll och förbättra vår insats, så måste vi bli bättre på att följa upp även de mer komplexa delarna av vår verksamhet. Då krävs ett regelbundet, vardagligt målfokus och en ständig analys. Det är därför vi på Botkyrkabyggen arbetar med Sirius – vår målstyrning. Varje vecka följer vi upp våra mål, tar nya åtaganden som leder oss mot målen, genomför det vi lovat varandra och sedan följer vi upp igen, tar nya åtaganden, genomför och följer upp. Så rullar vi verksamheten vecka för vecka, systematiskt och metodiskt med fokus på allas insats och vårt resultat i detta viktiga arbete. Resultaten har hittills visat att vi är på rätt väg.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s