Ministrar på besök

Den här veckan har Botkyrka haft två ministrar på besök. Botkyrkabyggen fick äran att vara med och berätta om bolagets utmaningar och satsningen på Qvinna i Botkyrka. Jag fick tillsammans med HR-chefen Susanne Axelsson Heldring, möjlighet att kort berätta om detta för utbildningsminister Anna Ekström och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Jag passade även på att dela med mig av den allmännyttiga planen och beskriva hur vi kopplar all vår verksamhet mot Agenda 2030.

Vår satsning Qvinna i Botkyrka är inte enbart en satsning på Agendans mål nr 5 – jämställdhet, utan även mål nr 8 om anständiga arbetsvillkor och tillväxt och mål nr 16 – fredliga och inkluderande samhällen. Agendan beslutas globalt men verkställs lokalt – det är vår satsning i Botkyrka ett bra exempel på.

Nästa vecka börjar vi distribuera årets kundenkät via Aktivbo. Nytt för i år är att enkäten skickas ut digitalt.

Endast en mindre andel, cirka 5%, kommer att få utskicket i brevlådan, för att kunna utvärdera om svarsfrekvensen påverkas av detta. Långsiktigt är målet att skicka hela enkäten digitalt. Digitala utskick ger alla hyresgäster möjlighet att vara med och svara varje år, tidigare gick enkäten till hälften av hyresgästerna ena året och till övriga året efter.

Nästa vecka är det styrelsemöte och då fattas beslut om både budget och en reviderad allmännyttig plan för de kommande tre åren. Vi kommer även få ett intressant föredrag av ”digitaliseringsprofessorn” Robin Teigland, en ekonomisk omvärldsanalys från Nordea och en beskrivning av vårt samarbete inom EST, Effektiv samordning för trygghet, från Polisens horisont. Läs mer om Robin Teigland här: http://www.robinteigland.com/om-robin-teigland/