Barnens konst

Nu är det åter dags att förgylla det offentliga rummet i Fittja med konst från de som bor i området. Förra året invigde vi seniorernas helt fantastiska konst på konstkuben i Fittja centrum. Den följdes upp med en makalös fotoutsättning i Fittja konsthall.

Vi har även tidigare tagit del av mammornas och systrarnas konst. Nu är det barnens tur – 10-åringarnas konst. Allt under ledning av den helt fantastiska konstnären Saadia Hussain. Saadia lotsar barn, unga, gamla ja alla som deltagit genom åren, omtänksamt i konsten att skapa och våga vara kreativ. Hon lockar fram konstnären i alla deltagare och stoltheten lyser om alla som är med.

Att nu barnens konst får en plats i det offentliga rummet är viktigt.
Skapandet ger gemenskap och glädje. Det ger stolthet och en röst, inte bara till dem som har skapat konstverket, utan även till deras anhöriga, deras vänner och alla som bor där. Det skapar engagemang och gemenskap och hjälper Botkyrkabyggen i arbetet med att öka trivsel och trygghet i området. Ingen klarar uppdraget på egen hand och det räcker inte med ett konstverk. Men konstverk tillsammans med alla andra goda insatser i området blir kraftfullt.

Vad kan passa bättre än att inviga Barnens konst imorgon den 24 oktober – på FN-dagen. En dag som står för fred och mänskliga rättigheter.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s