Höstvecka

Den här veckan har gått fort som vanligt. Den inleddes med en coronaavstämning i företagets arbetsgrupp som bevakar utvecklingen och fattar beslut löpande om rutiner mm med anledning av pandemin.

Jag har även deltagit på Sveriges allmännyttas hyresråd. Där tog vi del av uppdateringar kring hyresförhandlingarna som nu sätter igång runt om i landet. Vi fick även information om de statliga utredningar som pågår kring hyressättningen. Det är givande och lärorikt att lyssna på kollegor runt om i landet.

Jag deltog även på mitt första styrelsemöte hos Smart Built Environment. Det är ett riktigt spännande uppdrag där jag som ledamot i programstyrelsen får möjlighet att lära mig mer om digitaliseringens möjligheter, samt även bidra med erfarenheter från fastighetsförvaltning och nyproduktion i praktiken. Smart Built Environment är ett av 17 strategiska innovationsprogram i Sverige. Genom att samla aktörer från näringsliv, offentlig sektor och akademi vill man med riktade satsningar på forskning, utveckling och innovation öka kunskapen och förmågan hos samhällsbyggandets aktörer att driva den digitala transformationen. Det handlar om att kunna minska miljöpåverkan, förkorta byggtiden, minska byggkostnaderna och hitta fler och nya värdekedjor och affärsmodeller. Det ska bli riktigt roligt att få vara med och ta del av erfarenheterna hos de som ligger långt framme i den digitala transformationen, men även att kunna bidra med mitt mera praktiska och operativa perspektiv i dessa frågor.

Jag har även planerat nästa års styrelsemöten tillsammans med vd-assistent och ekonomichef. Det är riktigt roligt att skapa en bra mix av föredragshållare och studiebesök, och säkerställa agendan så att styrelsen får de bästa förutsättningarna för att fatta sina beslut.

Jag har även tagit del av våra egna planer inom digitaliseringen och deltagit på höstens hållbarhetsutvecklingsforum, där bland annat trångboddheten stod på agendan.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s