Hur arbetar ni på Botkyrkabyggen?

Den här frågan kommer ganska ofta i olika sammanhang.

När jag får ett uppdrag att berätta om både vad och hur Botkyrkabyggen arbetar, så måste jag själv både reflektera och prioritera i min berättelse för att det ska bli tydligt.

Botkyrkabyggen arbetar som så många andra, målinriktat. Möjligen avviker vi genom att vi endast har ett övergripande mål för hela verksamheten – en MIG (most important goal). Varje avdelning har max två delmål kopplade mot stor-MIG:en. Sen redovisar alla avdelningar i så kallade acceleratorer (insatser/aktiviteter) som leder till att vi når målet. Vi följer upp målen och acceleratorerna varje vecka och det som började som ett projekt är numera vårt sätt att styra och följa upp. Vi kallar det internt för Sirius.

Utfallet följs upp mot ekonomisystemet och vi kan löpande följa utvecklingen av vårt ekonomiska resultat kopplat till alla aktiviteter och måluppfyllnad. Med den ordinarie verksamheten som drivkraft och med MIG:en i siktet, jobbar vi med hållbarhetsfrågorna. All verksamhet är kopplad mot Agenda 2030 och FNs globala mål. Det gör att vi kan följa upp leveransen mot de olika målen i Agenda 2030. Ambitionen är att vi med tiden även ska kunna följa SCB:s indikatorer för Botkyrkabyggens bostäder. Indikatorerna är kopplade mot målen i Agendan. Läs gärna mer om hur målen följs upp via Rådet för främjande av kommunala analyser i statistikdatabasen Kolada här.

För att följa utvecklingen redovisar vi utfallet både övergripande och på fastighetsnivå. Medarbetare och chefer tar åtaganden att utföra en specificerad mängd av olika aktiviteter varje vecka.

Allt detta sammantaget ger ett bra resultat och säkerställer att bolaget levererar på målen. Målarbetet ger kraft och framgång för att vi som organisation fokuserar och sätter ljuset på självklarheter.

WordPress.com-logga