Året 2020 går mot sitt slut

Detta år som skrivs in i historieböckerna. Jag ska inte summera allt denna fredag, det sparar jag till det sista fredagsbrevet för året som jag skriver nästa vecka. Det blir även det sista fredagsbrevet från mig och får avsluta min serie av veckobrev. Det är dags att förnya och förändra, så jag återkommer om hur fortsättningen blir.

Den här veckan har jag bland annat rapporterat till ägaren om vår budget för nästa år, den allmännyttiga planen, vår kommande nyproduktion, om överenskommelsen avseende hyresjusteringen 2021 och 2022, och våra långtidsprognoser.

Jag deltog på mitt första styrelsemöte i Smart Built Environment, där vi bland annat beslutade om en strategisk agenda. Det var mycket intressant och en hel del att sätta sig in i. Jag hoppas kunna bidra med mitt mera praktiska perspektiv från Botkyrkabyggen och samtidigt ta del av den digitala utvecklingen och dess pionjärer. Digitaliseringen är den största förändringskraften i vår tid. Vi har samtidigt stora globala utmaningar att möta där klimatkrisen är en av de viktigaste. FN:s Agenda 2030 beskriver väl de utmaningar vi står inför och en stor del av dem adresserar samhällsbyggnad. Inom samhällsbyggandet finns en stor potential i att nyttja digitaliseringens möjligheter för att förändra strukturer och arbetssätt och att bidra till ett mer hållbart, effektivt och lönsamt samhällsbyggande. Det är fokus för programmet Smart Built Environment som är ett av 17 strategiska innovationsprogram i Sverige.

Under veckan har jag även haft avstämning med alla avdelningarna. Det känns extra viktigt under rådande pandemi. Stor eloge till alla som anpassar sig till alla rutiner och tar ansvar för både jobb och att motverka smittspridningen.

Veckan avslutas med ett styrelsemöte med Fastigo, vår arbetsgivarorganisation.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s