Sista fredagsbrevet

Jag började skriva fredagsbrev för att berätta om min vardag och mina reflektioner som vd på Botkyrkabyggen. Det har varit ett sätt att dela med mig av vad jag gör och varför, framför allt internt. Inläggen har handlat om både stort och smått. Ibland har jag återgivit olika aktiviteter under veckan, andra gånger har jag reflekterat över olika saker som dyker upp i vardagen.

Idag skriver jag mitt sista inlägg, nummer 173. Det känns som att det är dags att förnya mig och flytta fram positionerna i kommunikationen om bolagets resa. Jag kommer att välja ett helt internt perspektiv framöver. Det fanns ett behov av att berätta både internt och externt om Botkyrkabyggens resa ur mitt perspektiv. Nu har andra kanaler tagit över den externa berättelsen och jag övergår nu till att rikta mina tankar i första hand in mot organisationen.

I nästa fas ska vi lyfta vår förvaltning. Med stöd av ny teknik, proffsiga medarbetare och ett gott ledarskap ska vi ta vår förvaltning till en helt ny nivå. Det finns redan idag en god struktur i ett fantastiskt ledningssystem och nu ska vi även säkerställa att vi lever som vi lär. Det handlar om att både ge våra hyresgäster en riktigt bra service, fortsätta arbetet för ökad trygghet och underhålla våra fastigheter på bästa sätt.

Vi vet redan nu att pandemin tyvärr intecknat en del av 2021. Covid-19 kommer således att påverka i princip allt som ska ske under nästa år. Samtidigt är vaccinet på gång och när det väl får fäste och tillräckligt många fått ett skydd, så vet vi att det förändrar tillvaron radikalt.

För att klara dessa utmaningar behöver vi gå samman som organisation. Det interna samarbetet måste stärkas både inom och mellan avdelningarna och kommunikationen med våra hyresgäster måste bli bättre. Detta är lätt att säga och betydligt svårare att åstadkomma. Det kommer att kräva mer av oss än det vi levererar idag. Då vill jag ha en kanal direkt ut i organisationen som berättar hur vi ligger till. Det blir som en slags liverapportering ut mitt perspektiv.

Jag återkommer på intranätet med mer information. Jag vill samtidigt tacka alla externa läsare för den här tiden.

God Jul och Gott Nytt År!

WordPress.com-logga